TÁRSRENDEZVÉNYEK

Turizmus Klub, Sopron

Zarándokturizmus és lelkiség

A Zarándok Akadémia is bemutatkozik a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara Ökológiai Gazdaságtan Intézetének szervezésében megvalósuló Turizmus Klub programsorozatában.

Napjainkban egyre többen indulnak zarándokútra, egyre több hazai és nemzetközi zarándokút várja az önállóan vagy közösségben útra kelőket válaszokat keresni, elmélyülni és szemlélődni. Rendezvényünkön ez alakommal a zarándokturizmus jelenségét és annak lelki hátterét fogjuk felkért előadóink segítségével megismerni.

A rendezvény célja, hogy a történeti hagyományoktól indulva feltárjuk a napjainkra jellemző egyre nagyobb érdeklődés hátterét, a hazai zarándokturizmus jellemzőit, a Zarándok Akadémia és a Zarándoktábor kezdeményezéseket. Foglalkozunk a zarándokok igényeivel, a turisztikai háttérinfrastruktúrával és látogatómenedzsmenttel szemben jelentkező elvárásokkal, és képet kapunk arról is, hogy milyen helyi adottságaink vannak a zarándokturizmus fogadására.

A rendezvény időpontja: 2023. december 6. 15 óra

Helyszín: Sopronbánfalva, Kolostor Hotel 

Szakmai előadók és előadásaik témaköre:

Prof. Dr. Konkoly-Gyúró Éva, Soproni Egyetem, Benedek Elek Pedagógiai Kar - A zarándoklás újjáéledése és jelentősége napjainkban

Vissi András, Scardobona Consulting Kft., Fertő-parti zarándok közösség - Zarándokturizmus Sopron térségében

Dr. Molnár András J. IVDei - Zarándokturizmus és lelkiség – a Zarándok Akadémia háttere és motivációja

Gáll Zsófia, Zarándoktábor szakmai vezető - A Zarándoktábor program rövid bemutatása és eredményei

A 15-20 perces előadásokat követően egy kerekasztal beszélgetésre kerül sor. A beszélgetést moderálja: Pappné dr. Vancsó Judit, intézetigazgató, egyetemi docens 

Regisztráció: 2023. december 5. (kedd), éjfélig: https://forms.office.com/e/BjNw9CaCdZ

Szeretettel várjuk a rendezvényen!